FCLFCLFCLFCL
  • Mød FCL
  • Find inspiration
  • Projekter og samarbejder
  • Publikationer
  • Kontakt
  • UK

Aktuelle projekter

    Home Aktuelle projekter

    Aktuelle projekter

    Den teknologiske udvikling udfordrer skolens praksis og skaber nye muligheder, der skal undersøges. Vi er glade for at være medspillere i en bred vifte af spændende udviklingsprojekter med engagerede aktører, der er optagede af skoleudvikling. Lige nu er vi særligt optagede af disse projekter …

    HACKERSPILLET

    Udviklingsprojekt om cybersikkerhed i samarbejde med Center for Cybersikkerhed

    Hackerspillet er et kortspil hvor det gælder om at angribe modstandernes computerporte med virus og andre ubehageligheder, samtidig med at man forsvarer sin egen computer mod angreb. Formålet med Hackerspillet er at udbrede information om emner og begreber inden for området Cybersikkerhed.

    Idéen til Hackerspillet opstod i Corona-perioden mens de fleste børn og voksnede arbejde og gik i skole hjemmefra. Vi ville gerne inspirere lærere til at igangsætte aktiviteter hvor eleverne samarbejdede, selv om de ikke var sammen fysisk. Det blev til den første prototype af Hackerspillet, som I kan læse mere om her her .

    Vi havde imidlertid et ønske om at videreudvikle spillet sammen med elever og lærere i skolen, og ansøgte derfor Center for Cybersikkerhed om midler til dette. De var heldigvis med på idéen, og vi er derfor midt en udviklingsproces hvor vi afprøver og udvikler spillet sammen med lærerstuderende, elever i folkeskolen, nogle dygtige hackere og vores familier:-) Målet er at vi til december har et færdigt spil med tilhørende undervisningsmateriale som kan sendes til skoler i hele landet.

    Distance Learning through Play

    Er du optaget af at skabe kreativ, engagerende og motiverende undervisning? 

    Er du optaget af at skabe kreativ, engagerende og motiverende digital undervisning? Vil du være med til at undersøge, hvordan vi kan skabe digitalt understøttede fællesskaber i skolen? Så vil vi gerne invitere dig til at deltage i CFU Danmarks projekt ‘Distance Learning through Play’.

    Med nedlukningen i marts blev alle landets skoler kastet ud i at undervise på afstand. Selvom det har været udfordrende for både lærere og elever, har situationen også ansporet til kreativitet og innovation, og mange lærere har søgt nye måder, hvorpå de kunne engagere eleverne i meningsfulde, kreative læringsaktiviteter gennem online ressourcer.

    Distance Learning through Play er et projekt, der både skal samle de gode eksempler og materialer skabt under coronalukningen samt udvikle nye digitale formater, der kan understøtte kreativitet, samarbejde og lærende fællesskaber – nogle af de kvaliteter, som måske har sværere vilkår online og på afstand. Projektet er støttet af LEGO Fonden og bygger videre på erfaringer fra bl.a. Sofaskolen og CFU Danmarks nationale og internationale netværk.

    Projektet har en eksplorativ tilgang, hvor vi inviterer lærere ind i et fællesskab omkring undersøgelse af, hvad god digitalt understøttet undervisning med en legende tilgang er. En del af projektet er et fælles digitalt community, hvor lærere ud over at få inspiration og adgang til online undervisningsmaterialer får mulighed for at netværke og vidensdele. Som en del af deltagelsen i projektet, skal man deltage i et online kursus.

    Al deltagelse er gratis.

    Læs mere om og tilmeld dig projektet og kurser her: https://distance-learning-through-play.dk/da/

    DATAFORSTÅELSE

    Uddannelse af 1200 lærere i Dataforståelse på tværs af landet

    Undervisning i dataforståelse

    LB Forsikring har sammen med Center for Undervisningsmidler og dataetisk ekspert, Pernille Tranberg, udviklet et inspirationsforløb målrettet lærere i 5.-10. klasse, som ønsker at få ideer, redskaber og viden til undervisning i dataforståelse. Projektets formål er at øge bevidstheden om brug af data ved at uddanne 1200 lærere på tværs af landet i løbet af 2019-22 i dataforståelse.Vi er med til i FCL at tilrettelægge og afholde workshops i vores region.

    Læs mere og hent en bred vifte af læringsressourcer på  www.dataforståelse.dk

    ULTRABIT

    Microbits – nu helt fra 4. til 8. klasse

    Ultra:bit er en storstilet fælles lærings- og undervisningsindsats udviklet af DR i samarbejde med store dele af undervisningsverdenen og er støttet af Industriens Fond. Ultra:bit udføres i samarbejde med Center for Undervisningsmidler (CFU Danmark) under professionshøjskolerne samt det nationale naturfagscenter Astra.

    Projektet startede i 2018 og fortsætter nu til 2023. Ambitionen er at inspirere børn mellem 9-14 år til at blive mere end teknologibrugere, nemlig til selv kreativt at kunne skabe med teknologi – og tage kritisk stilling til den.
    Flere af konsulenterne i FCL står for tilrettelæggelse og afholdelse af workshops i vores region.

    Læs mere om projektet og mulighederne for tilmelding af klasser samt deltagelse i workshops.

    HA(C)K DIT GRØNT

    Elever skal være meddesignere af GroBotter; plantecomputere styret af en micro:bit

    Ha(c)k dit grønt er et digitalt læringsunivers til undervisningen i biologi i grundskolen. Projektet har til formål at understøtte undervisningen i 7. – 9. klasse og være med til at fremme sunde kostvaner hos eleverne.

    Projektets vision er at skabe et miljø hvor viden og oplevelser med at skabe egne grønsager med teknologi og på en sjov måde skaber en større interesse i mad, måltider og sundhed.

    Centralt i projektet står designet og udviklingen af ti plantecomputere som vi har valgt at kalde GroBotter. GroBot kan programmeres og styres ved hjælpe af en micro:bit. Læringsuniverset består derudover af en hjemmeside, hvor man kan følge med i og hente data fra GroBotten samt finde undervisningsmaterialer til arbejdet i klassen.

    I foråret 2020 indgår elever og lærere på Tinderhøj skole i Rødovre og Grønnemose skole i Gladsaxe i projektet.

    Ha(c)k dit grønt er et samarbejde mellem DTU Food, Københavns Professionshøjskole, DTU Skylab og Center for Playware på DTU Electro. Projektet er støttet af Nordea Fonden.

    Martin Exner og Malte von Sehested fra FCL har været medudviklere på projektet og vil være en del af praksisafprøvningen på skolerne.

    Læs mere og følg projektet

    Center for Undervisningsmidler
    Institut for Didaktik og Digitalisering

    Københavns Professionshøjskole

    Humletorvet 3
    1799 København V

    fcl-cfu@kp.dk

    Følg Future Classroom Lab

    Københavns Professions Højskole
    CFU_Logo_02_Sekundær-Høj_Sort_CMYK
    • Mød FCL
      • Skræddersyet forløb Lab
      • Eksperimenterende tilgang
    • Find inspiration
    • Mød samarbejdspartnerne
      • Kulturinstitutioner og interesseorganisationer
      • Teknologipartnere
      • Skoler og kommuner
    • Debat
    • Kontakt
    • UK
    FCL