FCLFCLFCLFCL
  • Mød FCL
  • Inspiration
  • Projekter og samarbejdspartnere
  • Publikationer
  • Om FCL
  • UK

Debat

    Home Debat

    Publikationer

    Vi forsøger løbende at blande os konstruktivt i debatten om teknologiforståelse, læringsrum, pædagogik og didaktik. På denne side kan du få et overblik over nogle af de artikler, blogindlæg, opslag og kommentarer som vi i FCL har været en del af.

    Onlinefællesskaber – Onlinedidaktik

    At rammesætte og udvikle et velfungerende og trygt digitalt læringsrum, hvor alle elever deltager engageret og eksperimenterende i faglige fællesskaber omkring meningsfuld undervisning, kræver både teknisk forståelse, pædagogisk nytænkning og stor empatisk indlevelse.

    I denne artikel i KVaN af Malte von Sehested og Jette Aabo Frydendahl, kan du finde gode råd og vigtige pointer om online undervisning.

    Teknologiforståelse og hypotesebåret undervisning med Ha(c)k Dit Grønt.

    Ha(c)k Dit Grønt er et projekt ledet af DTU Fødevareinstituttet med DTU Center for Playware, DTU Skylab og Institut for Didaktik og Digitalisering ved Københavns Professionshøjskole som samarbejdspartnere. I denne artikel i It, medier og læring kan du læse mere om projektet.

    Future Classroom Lab skriver løbende artikler og synspunkter til EduTech. EduTech er et digitalt fagblad målrettet lærere og undervisere, der arbejder med digitale og teknologiske uddannelsesløsninger.  

    Teknologien udvikler sig i rivende fart, og teknologiforståelse på folkeskolens skoleskema er kommet for at blive – men hvordan klæder vi institutioner bedst på til at varetage opgaven? Det giver Karen Mikkelsen, pædagogisk konsulent i it-didaktik, fem råd om i denne artikel.

    Elever bør både lære om digitale teknologier, men også med digitale teknologier. Ved at have blik for begge spor kan eleverne både blive gode til at vælge og fravælge digitale værktøjer og forstå betydningen af digitaliseringen. Det skriver Malte von Sehested om i denne artikel.

    Teknologiforståelse – Kapacitetsopbygning og ledelse af en ny faglighed 

    I denne artikel sættes fokus på, hvordan man som ledelsesteam kan forholde sig analytisk undersøgende til;  hvilke særlige krav til organisering af undervisningen, læringsrum og digitale teknologier fagligheden kalder på, hvordan læringsrum, didaktik og brug og undersøgelse af digitale teknologier spiller sammen med skolens nuværende praksis, og hvordan man kan arbejde med meningsfulde forandringsprojekter om teknologiforståelse på egen skole.

    Politiken – Den moderne grundskole

    Vi har af flere om gange samarbejdet med journalister fra Politikens magasin Den moderne grundskole, og det er foreløbig kommet nedenstånde artikler og interviews ud af.

    I denne artikel kan du læse om redskabet TekTjek, som kan bruges til at analysere og diskutere forskellige digitale teknologier fra elevernes hverdag.

    I denne artikel, kan du læse om Future Classroom Teacher linjen på Københavns Professionshøjskole. Her er undervisningen centreret om laboratoriebaseret og eksperimenterende arbejde med teknologiers betydning for børns læring.

    I denne artikel giver Christian Toft sit bud på hvilken rolle skolepædagogerne kan spille i arbejdet med teknologiforståelse ude på skolerne. 

    Martin Thun Klausen og Lasse Remmer er blevet interviewet om hvordan eksperimenter og kreativitet kan påvirke skolen positivt, og om hvordan mange skoler indretter Makerspace for at eksperimentere og arbejde med ny teknologi.

    Distance Learning through Play er afsluttet

    Projekt Distance Learning through Play er afsluttet. Læs og lyt med i vores artikler og Podcasts om, hvad det egentlig betyder, når vi arbejder med en legende tilgang til digitalt understøttet undervisning i folkeskolen, og hvilke erfaringer der er kommet ud af projektet. 

    Vores pædagogiske konsulenter Malte von Sehested og Martin Exner har været på roadtrip rundt i CFU Danmark og besøgt de CFU konsulenter, der har været med i projektet. Her er de blevet spurgt om, hvordan man kan arbejde med legende tilgange med digitale læremidler ind i de forskellige fag. Det er der kommet denne podcast-serie ud af.

    Leg er børns naturlige måde at lære på, og Jonas Juul Hansen og Mads Brink Müller er i denne artikel nysgerrige på, hvordan vi skaber mulighed for, at eleverne i matematikundervisningen kan styrke deres sociale og faglige kompetencer gennem en legende tilgang til undervisningen. 

    Jette Aabo Frydendahl, Karin Dyrendom, Martin Thun Klausen, Peter Søgaard, Malte Von Sehested, Martin Exner og Mads Brink Muller har skrevet Fra nød-undervisning til god undervisning og Når indskolingen går online – Et pædagogisk didaktisk perspektiv, om nogle af de muligheder og udfordringer der er ved online undervisning.

    BLOGindlæg på Folkeskolen.dk 

    På vores blog på folkeskolen.dk skriver og debatterer vi om, hvordan vi ser den nye faglighed, teknologiforståelse, udvikle sig. Hvordan kan den udfoldes og udfordres? Hvordan oversætter lærerne fagligheden i undervisningen? Hvilke læringsressourcer kan tænkes at komme i spil i arbejdet? Vi skriver og debatterer også om, hvordan kommuner og skoler griber den organisatoriske side an i forhold til at skulle arbejde med en helt ny faglighed som kræver didaktisk og pædagogisk nytænkning. 

    Skolemonitor

    Teknologi fylder stadigt mere i elevernes hverdag og er et glimrende redskab til både øget faglighed og til at fange elevernes opmærksomhed. Derfor kommer der her 3 råd fra ACER i samarbejde med Andreas Binggeli om, hvordan du udnytter teknologien – uanset dit fag. 

    Uoverensstemmende overensstemmelse – En narrativ fortolkning af epistemologiske og fagdidaktiske forståelser af teknologiforståelse som fag

    It pæd. konsulent Malte Von Sehested har fået lejlighed til at nørde lidt ned i Teknologiforståelsesforsøgets prototyper sammen med Roland Hachmann fra UC Syd og Susanne Dau fra UC Nord.  

    Det er der kommet denne artikel ud af! 

    Læs den og bliv klogere på hvilke epistemologiske og fagdidaktiske forståelser der kan identificeres i udvalgte forløbsbeskrivelser fra forsøget rettet mod teknologiforståelsesfaglighed som selvstændig faglighed. 

    Center for Undervisningsmidler
    Institut for Didaktik og Digitalisering
    Københavns Professionshøjskole

    Humletorvet 3
    1799 København V

    fcl-cfu@kp.dk

    Hos Future Classroom Lab udforsker vi, hvordan digitale teknologier kan være med til at udvikle nye læringsmiljøer. Vi kalder os selv et læringslaboratorium, fordi vi sammen med børn, lærere, pædagoger og ledere dagligt er nysgerrige på, hvordan vi kan udvikle nye innovative læringsformer til fremtidens undervisning.

    Følg Future Classroom Lab

    Københavns Professions Højskole
    Center for Undervisningsmidler
    • Mød FCL
      • Skræddersyet forløb Lab
      • Eksperimenterende tilgang
    • Find inspiration
    • Mød samarbejdspartnerne
      • Kulturinstitutioner og interesseorganisationer
      • Teknologipartnere
      • Skoler og kommuner
    • Debat
    • Om FCL
    • UK
    FCL