FCLFCLFCLFCL
  • Mød FCL
  • Find inspiration
  • Projekter og samarbejder
  • Publikationer
  • Kontakt
  • UK

Debat TEST

    Home Debat TEST

    Debat

    Vi forsøger løbende at blande os konstruktivt i debatten om teknologiforståelse, læringsrum, pædagogik og didaktik. På denne side kan du få et overblik over nogle af de artikler, blogindlæg, opslag og kommentarer som vi i FCL har været en del af.

    Future Classroom Lab skriver løbende artikler og synspunkter til EduTech. EduTech er et digitalt fagblad målrettet lærere og undervisere, der arbejder med digitale og teknologiske uddannelsesløsninger.

    Fem gode råd til teknologiforståelse i klasselokalet – og hvorfor det er vigtigt – Forfatter Karen Mikkelsen

    Teknologien udvikler sig i rivende fart, og teknologiforståelse på folkeskolens skoleskema er kommet for at blive – men hvordan klæder vi institutioner bedst på til at varetage opgaven? Det giver Karen Mikkelsen, pædagogisk konsulent i it-didaktik, fem råd om i denne artikel.

    Digitalisering på godt og ondt vil fylde mere i fremtiden – Forfatter Malte von Sehested

    Elever bør både lære om digitale teknologier, men også med digitale teknologier. Ved at have blik for begge spor kan eleverne både blive gode til at vælge og fravælge digitale værktøjer og forstå betydningen af digitaliseringen.

    Læs hele artiklen her. 

     

    Politiken – Den moderne grundskole

    I denne artikel fra Den morderne grundskole, kan du læse om Future Classroom Teacher linjen på Københavns Professionhøjskole. Her er undervisningen centreret om laboratoriebaseret og eksperimenterende arbejde med teknologiers betydning for børns læring.

    Teknologi kan løfte alle fag

    Podcast fra Distance Learning through Play

    Projekt Distance Learning through Play er ved at være slut, og vi er taget på en tur rundt i landet for at tale med nogle af dem, der har deltaget i projektet. Her har vi spurgt til, hvad det egentlig betyder, når vi arbejder med en legende tilgang, og hvilke erfaringer der er kommet ud af projektet?

    Det er der kommet en podcast serie ud af. Lyt med de kommende uger, hvor vi forventer at udgive én ny inspirerende Podcast om ugen.

    Lyt med her:

    https://distance-learning-through-play.dk/da/kom-selv-i-gang/podcast/

    eller her:

    https://soundcloud.com/dltp-projektet

    Folkeskolen.dk

    På vores blog på folkeskolen.dk skriver vi blandt andet om forskellige tilgange til teknologiforståelse.

    Læs mere her:

    https://www.folkeskolen.dk/blogs/future-classroom-lab/

    Politiken – Den moderne grundskole

    Fremtidens skole skal supplere den traditionelle undervisning med eksperimenter og kreativitet. – Vi skal skabe et skolemiljø, hvor vi ikke er bange for at udforske nye områder.

    Politiken Den moderne grundskole FutureClassroom

    Distance Learning through Play

    Samarbejdet mellem LEGO Fonden og CFU Danmark om projektet Distance Learning through Play har ført spændende læring med sig. Læs bl.a. om online undervisning i indskolingen og om at gå fra nød-undervisning til god undervisning

    Online undervisning i indskolingen:

    https://distance-learning-through-play.dk/wp-content/uploads/2021/02/onlineundervisningindskolingartikel1.pdf

    Fra nød-undervisning til god undervisning:

    https://issuu.com/it-vejleder/docs/itoguv_4_2020-issu/12

    Podcast om teknologiforståelse

    Denne podcastserie sætter fokus på erfaringerne med forsøgsfaget teknologiforståelse og sammenhængen mellem fagets teoretiske grundlag og selve undervisningen i de 46 skoler, som har deltaget i forsøget.

    I fire episoder sættes fokus på, hvordan fire af forsøgsskolerne – Hundested Skole, Munkekærskolen, Holluf Pile Skole og Bymarkskolen – har undervist i de fire kompetenceområder, som er grundelementerne i teknologiforståelsen. De fire kompetenceområder er digital myndiggørelse, digital design og designprocesser, computationel tankegang og teknologisk handleevne. Kompetenceområder spiller sammen i en symfonisk tankegang, og kan – eller skal – ikke adskilles i praksis.

    I podcaststudiet diskuterer og perspektiverer to eksperter, Malte von Sehested (pædagogisk konsulent i it-didaktik i Future Classroom Lab, Center for Undervisningsmidler på Københavns Professionshøjskole), og Mikkel Hjorth (lektor og ph.d. ved læreruddannelsen i Aarhus og forskningsprogrammet for læring og it ved VIA University College), lærernes erfaringer fra undervisningen.

    https://emu.dk/grundskole/teknologiforstaaelse/podcastserie-teknologiforstaaelse-i-grundskolen

    Center for Undervisningsmidler
    Institut for Didaktik og Digitalisering

    Københavns Professionshøjskole

    Humletorvet 3
    1799 København V

    fcl-cfu@kp.dk

    Følg Future Classroom Lab

    Københavns Professions Højskole
    CFU_Logo_02_Sekundær-Høj_Sort_CMYK
    • Mød FCL
      • Skræddersyet forløb Lab
      • Eksperimenterende tilgang
    • Find inspiration
    • Mød samarbejdspartnerne
      • Kulturinstitutioner og interesseorganisationer
      • Teknologipartnere
      • Skoler og kommuner
    • Debat
    • Kontakt
    • UK
    FCL