FCLFCLFCLFCL
  • Mød FCL
  • Find inspiration
  • Projekter og samarbejder
  • Publikationer
  • Kontakt
  • ENG

Projekter

Vi anser et tæt samarbejde med så mange aktører på folkeskoleområdet som muligt, som en afgørende faktor i opbygningen af viden til vores fælles arbejde med praksisnær skoleudvikling. Derfor samarbejder vi om projekter med alt fra skoler, kommuner, fonde, ministerier og andre aktører.

Læs mere om de mange spændende projekter her.

Ha(c)k dit grønt
2018-2021

Projektets formål var, at give elever mulighed for at styrke deres naturvidenskabelige kompetencer og teknologiforståelse. CFU, KP, DTU Fødevareinstituttet, Center for Playware og Skylab.

Støttet af Nordea-fonden.

Teknologiforståelse i udskolingen
2020-2022

Dybdegående kompetenceudvikling med fokus på teknologiforståelse for udskolingslærere samt et ledelsesforløb med deltagere fra alle skoler i Gentofte.

Finansieret af Gentofte Kommune.

Fremtidens skole
2018-2022

Kompetenceudvikling for det samlede pædagogiske personale med fokus på at udvikle lærerfaglig teknologiforståelse gennem workshops, oplæg og refleksion.

Finansieret af Gladsaxe Kommune

Makerspaces
2023-2026

Kompetenceudvikling af ressourcepersoner og skoleledere i forbindelse med opbygning af makerspaces på skolernes Allerød Kommune.

Støttet af Villum Fonden

Digital learning through Play
2021-2022

Landsdækkende CFU projekt, som har til formål at engagere lærere til at eksperimentere med kreative og legende tilgange til undervisning med digitale teknologier.

Projektet er støttet af LEGO Fonden.

Labsessioner om kunstig intelligens
2020-2021

Undervisning af lektorer på læreruddannelsen med fokus på machinelearning og “Internet og Things”.

Projektet er støttet med midler fra Teknologipagten.

Ultra;bit
2018-2023

CFU DK projekt i samarbejde med Danmarks Radio. Kompetenceudvikling af lærere og udvikling af undervisningsidéer med fokus på teknologiforståelse i alle fag.

Projektet er støttet af Industriens Fond.

SkoleGPT
2024-?

Datasikker, gratis chatbot udviklet af Future Classroom Lab. Fonden for Entreprenørskab og Børns Vilkår har finansieret at FCL har udviklet tilhørende undervisningsmidler.

Støttet af CFU Danmark

Københavns Professions Højskole
KL

Makerspace på alle skoler
2022-2025

Kompetenceudvikling af skoleledere, lærere og pædagoger i forbindelse med opbygning af makerspaces.

Projektet er støttet af Villum Fonden

Professionskapacitet
2017-2018

De tværoffentlige parter igangsatte et projekt som skulle udvikle og løfte folkeskolers og professionshøjskolernes digitale kompetencer.

Projektet var finansieret af Undervisningsministeriet

Afdækning af kommuners arbejde med teknologi
2019

Projektet havde til formål at undersøge, indsamle og videreformidle gode eksempler på kommuners pædagogiske arbejde med teknologi.

Projektet blev finansieret af KL

CFUMaker
2023-2026

Et landsdækkende CFU projekt, der skal skabe et virtuelt samlingssted for skoler, der har eller arbejder i makerspaces. FCL udvikler blandt andet undervisningsidéer, der deles på siden.

Projektet er støttet af Villum Fonden

Videnscenter for Digital teknologiforståelse
2023-2028

FCL er en del af Videnscenter for Digital Teknologiforståelse, som har til formål at fremme børn og unges forståelse og kreative anvendelse af digitale teknologier.

Projektet er støttet af Villum Fonden, Novo Nordisk Fonden og Lundbeckfonden

SkoleGPT Science
2025-2028

Et udviklingsprojekt der involverer et bredt spektrum af partnere inden for skole og skoleudvikling, naturfag og science, edtech-udvikling og teknisk innovation omkring udvikling af SkoleGPT Science

Projektet er finansieret af Novo Nordisk Fonden

Danmarks Digitale Dannelsesmål
2025-2027

ON-platform er en undervisningsplatform, der skal bidrage til en tryg digital fremtid for alle danske børn og unge. FCL indgår i et samarbejde ift. at udbrede initiativet.

Projektet finansieres af STUK gennem konsortie bestående af: Red Barnet, Børns vilkår, Medierådet for Børn og unge, Center for digital pædagogik

Børneliv i digital trivsel
2025-2027

Med afsæt i børn og unges egne digitale livserfaringer skal et nyt stort program styrke læreres kompetencer i grundskolen, så børn og unges trivsel og digitale dannelse får et markant løft.

Projektet er støttet af Nordea Fonden

Praktikernetværket
2021-2027

Understøttelse af arbejdet med teknologiforståelse gennem netværksaktiviteter med skoler. Formålet er at udbygge viden og kompetencer hos det pædagogiske personale.

Projektet er støttet af Villum Fonden

Coding Class – nysgerrighed og teknologiforståelse for anbragte børn
2025-2026

Kompetenceudvikling, undervisning og spireprogram på 6 skoler for anbragte unge. Fokus på teknologiforståelse, innovation og skole- virksomhedssamarbejde i samarbejde med IT-Branchen og Børnehjælpsdagen

Projektet er finansieret af Villum Fonden

Green EdTech
2023-2026

Et grønt forsknings- og udviklingsprojekt der på en digital platform kombinerer skole- virksomhedssamarbejde og designprocessser. Partnerskab mellem AAU, VIA, CFU KP og Exfluency.

Projektet finansieres af Innovationsfonden

Motivation gennem teknologiforståelse
2022-2026

Kompetenceudvikling af mellemtrinslærere og skoleledere på alle skoler i Københavns Kommunes Område Nørrebro/Bispebjerg.

Projektet er støttet af Villum Fonden

Agile EDU

Teknologiforståelse og eksperimenterende tilgange til undervisningen
2024-2025

Kompetenceudvikling af udvalgte medarbejdere, oplæg og følgemøder på alle skoler på Frederiksberg med fokus på teknologiforstålese og eksperimenterende tilgange til undervisning.

Projektet er finansieret af Frederiksberg Kommune

AI’ens A-B-C
2025

Udvikling af undervisningsforløb i samarbejde med museet ENIGMA. Forløbet skal bruges i forbindelse med en mini-udstilling om AI, der skal rejse rundt i Danmark

Projektet er støttet af Tryg Fonden

Explore, build, play
2023-2025

Understøtter Danmarks Tekniske Museums proces i arbejdet med at udvikle en legende organisation frem mod et nyt museum i Svanemøllen.

Projektet er støttet af Lego Fonden

Agile Edu
2023-2025

Projekt der undersøger, udvikler og dokumenterer viden om digitale økosystemer, der understøtter inkluderende digital uddannelse i grundskolen.

Projektet er finansieret af Erasmus Plus

images

AI og entreprenørskab
2023-2024

Udvikling af undervisningsressourcer med fokus på brugen af sprogmodeller.

Projektet er finansieret af Fonden for Entreprenørskab

Play@heart
2021-2024

Landsdækkende CFU projekt der fokuserer på legende tilgange til teknologiforståelse i tæt samarbejde med 12 skoler.

Projektet er finansieret af Lego Fonden

Growbot Universe
2020-2023

Udvikling af et læringssystem med en række læringscases, samt et website som kan bruges af alle skoler.

Projektet er støttet af Novo Nordisk Fonden

Coding Class i Grønland
2021-2022

Kompetenceudvikling af lektorer og studerende på læreruddannelsen i Grønland med fokus på teknologiforståelse.

Projektet er finansieret af Tusass

Dataforståelse i grundskolen
2019-2022

Udvikling af undervisningsressourcer og kurser med fokus på data, dataetik og digitalt selvforsvar.

Projektet er finansieret af LB-Fonden

Makerværket Frederikssund Kommune
2020-2022

Kompetenceudviklingsprojekt af skoleledere og vejledere på diplomniveau i forbindelse med kapacitetsopbygning i Projekt Makerværket i Frederikssund.

Projektet er støttet af Villum Fonden

Tek-forsøget
2018-2021

Forsøg med teknologiforståelse i grundskolen. FCL udformede prototyper og deltog i konferencer og forløb med lærere på udvalgte forsøgsskoler.

Projektet var finansieret af Undervisningsministeriet

Distance Learning through play
2020-2021

Landsdækkende CFU projekt, der udviklede digitale undervisnings- og kursusformater, der kan understøtte kreativitet, samarbejde og lærende fællesskaber.

Projektet var finansieret af Lego Fonden

Learning creative learning
2019

Samarbejde med Mitch Resnicks på Massachusetts Institute of Technologys Media Lab og Lifelong Kindergarten. Fire gratis kurser for interesserede lærere.

Digital dannelse
2017

CFU DK projekt. Indsamling, udarbejdelse af nye materialer og udbrede kendskabet til materialer vedr. digital dannelse for børn og unge. Materialet blev lagt på emu.dk.

Projektet var finansieret af Undervisningsministeriet

Hackerspillet
2020-2021

Hackerspillet og det tilhørende undervisningsmateriale blev udviklet med henblik på at opbygge viden om cybersikkerhed og hacking hos eleverne.

Projektet var finansieret af Center for Cybersikkerhed

Makerspaces på alle skoler

Fredensborg Kommune har fået bevilget midler af Villum Fonden til etableringen af makerspaces på alle skoler i kommunen i en projektperiode fra 2022 til 2025. Future Classroom Lab skal udvikle og udføre den kompetenceudvikling, der skal støtte op om kapacitetsopbygningen på skolerne.

“Vi har valgt Future Classroom Lab som samarbejdspartnere, fordi de lige nu er de bedste til at forestå både kompetenceudvikling af vores lærere, pædagoger og ledere i forhold til didaktikken og koblingen til teknologiforståelsen, men i høj grad også fordi folkene i FCL besidder viden og know how i forhold til de teknologier vi ønsker at bestykke vores makerspaces med.”

Mads-Peter Gallt, Projektleder & it-didaktisk konsulent i Fredensborg Kommune.



Teknologiforståelse i udskolingen

Gentofte Kommune arbejder med en række indsatser under overskriften “Fremtidens udskoling”. En vigtigt del af denne indsats er etableringen af “Udskolingen i Byens Hus”.  I huset arbejdes med elevernes evner til at navigere i en digital fremtid, indgå i innovative processer og arbejde undersøgende, designtænkende og ikke mindst skabende i deres tilgang til virkelighedsnære problemstillinger.  

“At vi har fået præsenteret nye teknologier og har fået lov til at eksperimentere og lege med dem. Det har været enorm givtigt.”

Lærer, Gentofte Kommune

Center for Undervisningsmidler
Institut for Didaktik og Digitalisering

Københavns Professionshøjskole

Humletorvet 3
1799 København V

fcl-cfu@kp.dk

Følg Future Classroom Lab

Københavns Professions Højskole
CFU_Logo_02_Sekundær-Høj_Sort_CMYK
  • Mød FCL
    • Skræddersyet forløb Lab
    • Eksperimenterende tilgang
  • Find inspiration
  • Mød samarbejdspartnerne
    • Kulturinstitutioner og interesseorganisationer
    • Teknologipartnere
    • Skoler og kommuner
  • Debat
  • Kontakt
  • UK
FCL