Vores gratis Ultra:bit Taskforce-kurser er for dig og dine kollegaer. Kurserne er af tre timers varighed og foregår i Future Classroom Lab på Københavns Professionshøjskole.
Hvis I er mange fra samme skole eller kommune, er det også muligt at få Task force-kurset ude hos jer.
Der er kurser for begyndere og øvede samt faglige sammenhænge.
Det er nu muligt at få besøg af Ultra:bit i jeres klasse, helt gratis. Vi kommer ud på jeres skole og afholder en tretimers workshop med lærere, pædagoger og elever. Tilbuddet er henvendt til 3.-8. klasse og der er mulighed for forskellige tematikker og faglige vinkler. Til højre kan I se hvordan coteaching-forløb kan se ud.
Ønsker du besøg af os, så skriv til os på fcl-cfu@kp.dk
Micro:bitten kan bruges til mange ting, som f.eks. her hvor den bygges om til et digitalt kæledyr.
Har du haft besøg af vores Ultra:bit Taskforce, så kan du gense slides her.
I ultra:bitprojektet er micro:bit’en et vigtig værktøj. Denne kan bl.a. kodes via Makecode som både tillader klassisk blokprogammering, javascript og python. Makecode indeholder også vejledninger og eksempler på programmering som du kan udforske sammen med sin klasse.
Læs mere på makecode.microbit.org
Et andet værktøj til at kode micro:bit’en i er Scratch.
Scratch er verdens største kodefællesskab for børn, som introducere programmering via blokke. Her kan man bl.a. lave micro:bit’en om et en kontroller der styrer et spil via bevægelse.
Læs mere på scratch.mit.edu/
ultra:bit er en læringsindsats, som giver børn mod på at skabe med teknologien og tage kritisk stilling til den. Her på sitet finder du gratis undervisningsmateriale til grundskolen. DR lancerer ultra:bit sammen med CFU og Astra, og indsatsen er støttet af Industriens Fond.
Læs mere på DR.dk/skole/ultrabit/
Teksperimentet er Teknologipagtens undervisningsmateriale. Det består af undervisningsforløb og ressourcer til grundskolelærere og –elever. Teksperimentet giver eleverne mulighed for at forholde sig til, afprøve og udvikle kreative løsninger på problemer fra virkeligheden. Alt er understøttet med video. Det betyder, at læreren i høj grad bliver frigjort til at hjælpe eleverne på deres individuelle niveau. Teksperimentets hjemmesideer gratis at tilgåog blev lanceret i 2019
Læs mere og hent læringsressourcer på teksperimentets hjemmeside
En god måde at introducere “hvis-så”-logikken med, er “Hjælp jeg er en fisk”-aktiviteten. Den er analog og foregår ved at man printer en “fiskehjerne” ud og klistrer forskellige adfærdsmønstre på.
Selve aktiveteten kan printes ud som PDF her